NEDEN ONLİNE EĞİTİM?

Neden Online Eğitim?
Son zamanlarda pandemi koşulları nedeniyle online eğitimde çığır açıldı. Şartlar nedeniyle tüm kurumlar online sisteme döndü hatta evden çalışma herkesin hayatına girmiş oldu. Aslında Anima Okul bu kavramlara pandemiden önce de sahipti. Online geçen bir buçuk yılın ardından hala herkeste "online eğitim yüz yüze eğitim kadar iyi mi" soruları sorulmaya devam ediyor. Biz de online sisteme yıllardır sahip olan bir kurum olarak "Neden Online Eğitim" sorunuzu cevaplamak istiyoruz!

Global Online Eğitim

Yurt dışındaki kurumlara baktığımızda birçok okulunun, görsel sanatlar alanı dahil, online eğitimi tercih ettiğini göreceksiniz. Hatta üniversiteler de kendi eğitimleri dışında online seminerler ve eğitimlere yatırım yapmaya başladı. Eğitim evrenseldir ve her kurum hedef kitlesini büyütmek istiyor. Dolayısıyla online eğitim aslında zaten çok fazla yaygın olan bir olgu. Online sistem sayesinde tüm dünyadaki eğitimlere güncel bir şekilde ulaşabilmek büyük bir nimet.

Pandemi öncesi ve pandemi sonrası kelimeleri resmen hayatımıza girdi. Bu terimleri kullanmak bence çok önemli çünkü internet çağının en büyük nimetlerinden olan online eğitime haksızlık yapmış oluruz. Pandemi öncesinde Türkiye'de de online eğitimler mevcuttu. Pandeminin kattığı nadir güzel şeylerden biri insanları internetle barıştırmak oldu. Biz de Anima Okul olarak online sisteme 2018 yılında geçtik, pandemi sürecinde de süreç daha hızlanmış oldu. Online eğitim aslında hiç korkutucu değil, sizi asıl korkutan yeni bir dünyaya adım atmanın getirdiği bilinmezlik. Fakat adım attıktan sonra da korkutucu hiçbir şey olmadığını görecek ve iyi ki diyeceksiniz.

Öğrenmenin Sınırları Kaldırın!

Online eğitimleri canlı ve video şeklinde ikiye ayırabiliriz. Canlı eğitimler Zoom gibi platformlar üzerinden işlenip, kaydı alındığı takdirde sınırsız izleme özelliğine sahip olabiliyor. Video eğitim hizmeti veren kurum ve servisler de mevcut. Her iki türlü de edindiğiniz eğitimi tekrar tekrar izleme şansına sahipsiniz. Aslında online eğitimler sayesinde çağa ayak uydurarak kendinizi geliştirmek için büyük bir adım atmış oluyorsunuz.

Bilim insanları sizin için önemli olmayan şeylerin hafızanızda uzun süreli yer edinmediğini açıklıyor. Sizin için önemli olan olguları öğrenmek, dikkat ve özen gösterildiği için daha kolay oluyor. Kısacası öğrenmek isteyen yüz yüze eğitimle de öğrenir online eğitimle de. Burada en önemli nokta "istemek". Görsel sanatlar genel olarak baktığımızda hep gönül işi. Yani işini severek, hayranlıkla yapan insanlar olduğu gibi hayatları farklı rotalarda olsa bile yarım kalmışlığını tamamlamak için görsel sanatlar alanına yönelen birçok kişi görebiliyoruz. Bu yüzden istemek bu alanda çok önemli. İstedikten sonra her şey mümkün!



Tekrar, Tekrar ve Tekrar Tekrar

Elbette ki yüz yüze eğitimin getirdiği ekstra bir çaba var bu çaba bile öğrenme süreçlerinde önemli bir faktör. Fakat bu çabayı yollarda harcamak yerine derse, öğrenmeye odaklayabilirsiniz. Yüz yüze eğitimlerde konuyu kaçırdınız mı ders notlarını aramaya başlarsınız. Online eğitimde ise dersleri tekrar tekrar izlemek büyük bir avantaj. Kaçırdığınız, eksik olduğunuz noktaları tamamlayabilirsiniz. Dersi kaçırdınız mı, hiç üzülmeyin: ders tekrarını açın!

Görsel sanatlar alanında tekrar çok önemli, sadece ders tekrarları açısından söylemiyoruz tabii ki. Yaptığınız eserleri, teknikleri tekrar tekrar yapmak sizi mükemmelliğe ulaştırmak için büyük bir adım. Sürekli pratik yapmak, yeni bir şeyler ortaya çıkarmak sizi birkaç adım öne çıkaracak. Anima Okul'da öğrencilerimize dersler haricinde sürekli ödev veriyor ve portfolyo oluşturmalarına ön ayak oluyoruz. Çünkü pratik mükemmelleştirir! Özellikle kalabalık bir şehirde yaşıyorsanız trafiğin veya kaosun yarattığı zaman kaybından kurtulup kendinize ve eserlerinize online eğitim sayesinde daha çok vakit ayırabilirsiniz.


Anima Okul'da Online Eğitim

Yukarıda bahsedildiği gibi, Anima Okul olarak online eğitimi çok seviyoruz! Anima Okul, sektördeki kalifiye eleman eksikliğini fark edip bu eksikliği kapatmak adına kuruldu. Animasyon, modelleme veya görsel efekt gibi alanlarda eleman eksikliğini kapatmak, yaratıcı ve güzel işler çıkarmak en büyük önceliklerimizden biri. Okul olarak sadece İstanbul'daki öğrencileri kabul edebiliyorduk. Fakat online eğitim ile son birkaç yıldır tüm Türkiye'den hatta yurt dışından öğrenciler kabul ederek sınırlarımızı kaldırdık. Türkiye'de görsel sanatlar alanının gelişmesi ve sınırlarını aşması için çorbada bir tuzumuzun olmasını istedik ve bu doğrultuda ilerlemeye devam ediyoruz.

Online eğitimlerimiz her zaman canlı oluyor. Ders saatinde Zoom üzerinden sınıf toplanıyor, eğitmenimiz ekranını paylaşıyor ve konu anlatımına başlıyor. İnteraktif olarak ilerleyen derslerde öğrenciler eğitmene akıllarında takılan her şeyi sorabiliyor. Ödev sistemi de en önem verdiğimiz olgulardan biri. Böylelikle öğrenciler derslere hazırlıklı geliyor, portfolyolarını oluşturuyor, eksikliklerini giderebiliyor. Bunlar da sektöre adım atarken onları birkaç adım öne taşıyor. Google Classroom gibi online platformlar üzerinden ders saatleri dışında da interaktiviteyi bozmuyoruz. Eğitimlerimizin canlı olması ve öğrencilerimizi hiçbir durumda yalnız bırakmamamız, bizi diğer eğitim kurumlarından ayıran özelliklerden sadece birkaçı.

Pandemi sebebiyle yaşadığımız kapanmada yüz yüze eğitimlerimizi mecburen online sisteme çevirmiştik. Online eğitimle devam etmek zorunda kalan Ekim 2020 dönemi mezunlarından %55'ini de iş sahibi yaptık. Eğer gerçekten öğrenmek istiyorsanız, online olsun yüz yüze olsun fark etmiyor. Mezunlarımız da ilk başlarda online eğitimden korksa da eğitim bittiğinde boşuna endişelendiklerini bize itiraf ettiler. Hala soru işaretleriniz varsa Mezun Yorumları sayfamıza göz atmayı unutmayın!



Online Kariyer

Günümüzde oyun ve animasyon şirketlerinin büyük çoğunluğu uzaktan çalışma sistemiyle ilerliyor. Online sistem zaman ve mekan olgularını kaldırdığı için şirketler de bu kısıtlamalara maruz kalmak istemiyor. Örneğin İstanbul bazlı bir şirket İzmir'de yaşayan yetenekli birini bulduğunda niye kaybetmek istesin, değil mi? Çağa ayak uydurduğunuz takdirde artık online sistemle kariyerinizi de geliştirebilirsiniz. 

Görsel sanatlar alanında aynı zamanda freelance çalışma seçenekleri de mümkün. (Daha detaylı bilgi için: Yeni İş Trendi: Freelancer Ol!) Ek iş veya tam zamanlı olarak internet üzerinden eserlerinizi satıp para kazanabilirsiniz. Bunlar gibi birçok örnek sektörde görmek mümkün. Kısacası sadece eğitim sektörü değil kariyer alanları da online sistemin nimetlerinden faydalanıyor.

Okumaktan Sıkılanlar İçin Büyük Özet

Online sistem hem eğitim hem kariyer alanlarında büyük bir öneme sahip. Mekan ve zaman kısıtlamasını kaldırdığı için çok fazla potansiyel içerisinde saklı. Online eğitimin korkulacak bir kısmı yok. İnsanlık Mars'ta kolonileşmeyi düşünüyor, kredi kartı koruma sistemini de halledeli yıllar oldu bu yüzden bunu da düşünmeyin ya da alternatif sanal kartlar gibi yöntemleri de araştırabilirsiniz ki bu da bu yazının konusu değil.

Kişisel gelişim konuşmacılarını aratmadığımız bu yazımızda şunu da belirtelim ki bir şeyi yapmamak için her zaman bahane bulunur. Geleceğine yön vermek, kariyerini şekillendirmek için ister online ister yüz yüze sistemde olsun atacağın adım kendin için. Eğer kendin için bir şeyler yapmak istiyor, durağanlıktan sıkılıyor, yeni dünyalara adım atmak istiyorsan online eğitimlere şans vermelisin!