YENİ İŞ TRENDİ: FREELANCER OL!

Yeni İş Trendi: Freelancer Ol!

Yaratıcılığınızı kendinize saklamayın, bunu gelire dönüştürün! Yıl olmuş 2021, internetten para kazanma yöntemlerini bulamıyorum demeyin derlediğimiz yazımıza göz atın! İster öğrenci olun ister ek gelir kazanmak isteyin, çalışmalarınızla hem işinizi konuşturun hem para kazanın. Online para kazanma yolları aslında çok da zor değil.


Kendini geliştirmek sadece senin elinde! Dünya çapında sadece en popüler freelance iş sitelerinden bazılarını sizler için derledik. Fakat unutmamak gerekir ki daha nice siteler için iş yapabilir kendinize gelir kapısı açabilirsiniz. En güzel yanı da bunu yaparken kendinizi geliştirmeye devam ediyor olacaksınız. Çünkü pratik mükemmelleştirir!

 

 

Turbosquid

Kurulduğu günden bugüne Turbosquid'in misyonu değişmedi; "Dünyaya yaratıcı olmayı kolaylaştıran ilham verici 3D modeller sağlamak ve sanatçılara her yerde topluluğun bir parçası olarak geçimini sağlama şansı vermek". Yarattığınız 3D modellemeleri bu platformda satılığa çıkararak para kazanabilirsiniz! Turbosquid'in bu yıl Shutterstock tarafından satın alındığını da size hatırlatalım!

 

 

CGTrader

3D çalışmalarınızı yayınlayıp bundan gelir elde etmek sizin elinizde! 4 milyondan fazla tasarımcı bir milyondan fazla modelleriyle bu satış sitesinin büyük yatırımlar aldığını hatırlatmakta fayda var.

 

 

Artstation

Portföy paylaşımıyla öne çıkan Artstation'da çalışmalarınızı tüm dünyaya gösterebilirsiniz! Çalışmalarınızı dilediğiniz gibi paylaştığınız sitede ayrıca bunları satılığa da çıkarabilirsiniz. Yalnızca birkaç tıklamayla dijital ürünlerinizi yükleyebilirsiniz: modeller, fırçalar, öğretici içerikler, referans paketleri, assetler ve daha fazlası.

 


Freelancer.com

Freelancer üzerinden yayınlanan binlerce proje mevcut. Satıcılar projelerinin detaylarını, ne ve nasıl istediklerini paylaşıyor. Freelancerlar ise istenilen projeyi yüklüyor. İlanı veren en beğendiği işi seçiyor ve ücret o kişiye gidiyor. Video projelerinden illüstrasyonlara, logolara kadar her türlü yaratıcı süreç için yardım bekleyen satıcılara göz atın!

 

Unreal Marketplace

Marketplace, Unreal Engine 4 kullanan geliştiricilerle oyuna hazır içerik ve kod zenginliği sağlayarak bağlantı kurduğu e-ticaret platformudur.
Yayıncı olmak için kaydolabilir ve Unreal Engine ürünlerinizi Yayıncı Portalı'nı kullanarak gönderebilirsiniz ve onaylanırsa, yayınlanan ürünlerinizin her satışı için taban fiyatın %88'ini alırsınız.

  

Freepik

Para kazanmayı kolaylaştıran ara yüzüyle Freepik'e kaydolun, işlerinizi paylaşın ve gelir elde edin. Bu kadar basit. Freepik’in 85 milyonu aşkın aylık ziyareti ve 30 milyon kullanıcısıyla çalışmalarınızı paylaşın.

 

 

Shutterstock

300 milyondan fazla görsel, bir milyondan fazla katılımcısıyla Shutterstock günümüzün en popüler online görsel kaynaklarından biri. Kuruluş; son 15 yılda dünyanın dört bir yanındaki katılımcı topluluğuna bir milyar dolar ödediğini belirtiyor. Bunlardan biri olmak sizin ve çalışmanızın elinde!

 

 

Bionluk

Kendini "yetenekli freelancer topluluğu" olarak ifade eden Bionluk sitesinde tasarımdan yazılıma birçok alanda iş ilanı oluşturmak mümkün. Site üzerinde kendi alanınıza ait bir iş ilanı açıyor, işinizi tamamlıyor daha sonra da sizden hizmet alanlardan ücretinizi alıyorsunuz.

 

 

Envato

Dünyanın her yerinden milyonlarca insan, yaratıcı assetler satın almak veya satmak, akıllı tasarım şablonlarını kullanmak, yaratıcı beceriler öğrenmek ve hatta serbest çalışanları işe almak için Envato'yu ziyaret ediyor. Çalışmanızı yayınlayın, satın alım gerçekleştirildikten sonra da emeğinizin karşılığını alın!

 


11 Second Club

11 Second Club sitesi dünya üzerindeki animasyon severleri bir çatıda buluşturuyor ve yarıştırıyor! Site üzerinden her ay bir yarışma gerçekleşiyor. 11 saniyelik bir ses kaydı yarışmacılara veriliyor ve herkes bu ses kaydına göre kendi animasyonunu yaratıyor. Katılanlar birbirlerine soru sorup yardım da edebiliyor. Ay sonunda ise en çok beğenilen animasyon kazanıyor. Kazananlar ise ünlü animasyon stüdyolarında çalışan kişilerden mentörlük elde ediyor. 11 Second Club zaman zaman işbirlikleri ile de farklı ödüller sunabiliyor. Hem kendinizi geliştirin hem yeni maceralara yelken açın!

 


Twitch

Canlı yayın platformu Twitch uzun yıllardır popülaritesini koruyor. Asıl hedef kitlesi oyun izlemek isteyenlerle başlasa da yıllar içinde bu kitle değişti. Canlı yayında modelleme, tasarım, resim, oyun aklınıza gelebilecek her türlü yaratıcı faaliyeti yapabilir, bağış ve abonelik sistemiyle para kazanabilirsiniz.
Popülaritesinin getirdiği bir dezavantajdan da bahsetmesek olmaz. Yayıncı çeşitliliğinin çok olması sebebiyle büyümek ve para kazanmak başlarda zor olabilse de inancınızı kaybetmeyin, çalışmaya devam edin!

 

 

YouTube

İster canlı yayın yapın ister video oluşturun. YouTube'dan ekstra bahsetmeye gerek var mı? YouTube'da limit sizsiniz. Yaptığınız çalışmaları, yaparkenki süreçleri veya yaratıcı süreciniz ile ilgili her şeyi burada paylaşabilirsiniz. Yine rekabetin fazla olması bir dezavantaj getirse de onu avantaja çevirmek sizin ve yaratıcılığınızın elinde.

 

Stok sitelerle ilgili detaylı bilgi için buraya tıklayın!