TÜRK TASARIMCI KAMER KAAN AVDAN’DAN BAŞARILI İPADOS 15 KONSEPTİ

Türk Tasarımcı Kamer Kaan Avdan’dan Başarılı iPadOS 15 Konsepti

Popüler platformlar için konsept tasarımlar hazırlayan Kamer Kaan Avdan, bu kez iPadOS 15 için hazırlamış olduğu tasarımı sundu. Daha önceden Windows 20, Windows 7 ve Android 12 konsept tasarımlarına imza atan tasarımcı Kamer Kaan Avdan, bu yılın haziran ayında görmeyi beklediğimiz yeni iPadOS 15 işletim sistemi sürümü için hazırlamış olduğu tasarım ile gündeme geldi.

Avdan tarafından hazırlanan konsept, iPadOS 15'te istenen özelliklerin çoğunu içermektedir. Ancak, Apple’ın iPadOS 15 işletim sistemi sürümü ile kullanıcılarına hangi yeni özellikleri sunacağını henüz kesin olarak bilmiyoruz.

iPadOS 15’in Sunabileceği Özelliklere Referans Olan Konsept Tasarımı

Tasarımcı, Widget desteği ile ilk olarak Apple'ın önceki iOS ve iPadOS sürümlerine odaklanmıştı. Ancak Avdan, Widget özelliğini iPadOS için ileri seviyeye taşıyor ve Widget'ların ana sayfada görünmesini sağlayarak herhangi bir yere yerleştirilebilir ve etkileşimli olmalarını sağlıyor.

Avdan'ın konseptindeki ikinci önemli nokta ise, gelişmiş harici ekran desteğiydi. Bu özellik sayesinde iPad, ekranı iki ayrılmış ekrana göre hareket edebilirken, doğrudan tek ekran üzerinden de hareket kolaylığı sağlıyor. Ayrıca, ekranda hangi uygulamanın göründüğünü kontrol etmenizi sağlayan da bir arabirim eklendi.

iPadOS 15’in nasıl gözükebileceğini ve neler sunacağını göstermek için Kamer Kaan Avdan aşağıdaki videoyu hazırladı.

 

Kaynak: Valley Yoga