RUGRATS GERİ DÖNÜYOR!

Rugrats Geri Dönüyor!

Bir dönemin en sevilen çizgi filmlerinden Rugrats izleyiciyle yeniden buluşuyor! CG tekniğiyle çekilen dizi Paramount +'ta yayınlandı. Geri dönen Tommy, Chuckie, Phil, Lil, Susie ve Angelica'nın yapımcıları ise 1991'deki aynı yapımcıları; Kate Boutilier ve Eryk Casemiro. Nickelodeon Animasyon Stüdyosu tarafından üretilen yeniden tasarlanmış dizide bebekler, orijinal serinin hikayelerini hem tamamlayacak hem geliştirecek yeni maceralarla dünyalarını keşfetmeye devam edecek. Boutilier ve Casemiro'nun yeni Rugrats hakkındakini açıklamalarını sizin için derledik.

Tommy, Chuckie, Lil ve Phil adlı bebeklerin maceralarını ve Angelica tarafından terörize edilmelerini anlatan Rugrats'in, 90'lı yıllardan başlayarak dokuz sezonu, üç uzun metrajlı filmi ve iki özel filmi yayınlandı. 2005-2008 yıllarında All Grown Up! devam serisinde karakterlerimizin ergenlik hallerini izledik. Casemiro, Boutilier ve ekibin geri kalanı 2019 yazında genç ve yaşlı izleyiciler için CG tekniğiyle Rugrats ile buluşturmaya karar verene kadar, bu bebeklerin hikayesi 10 yıldan fazla bir süredir hiç dokunulmamıştı.

Aynı zamanda dizinin eski kadrosunun büyük bir kısmı da geri dönüyor; Kate Boutilier, Eryk Casemiro, Gabor Csupo, Paul Germain ve Arlene Klasky... Hem Boutilier hem Casemiro 1991'de Nickelodeon'da yayınlanan orijinal dizinin yapımcıları ve yazarıydı. Tommy, Chuckie, Angelica, Susie, Phil ve Lil aynı ses kadrosuyla dönerken diğer karakterlere yeni ses sanatçıları kadroya eklendi.

 

 

Yapımcı Eryk Casemiro, "Rugrats, şüphesiz Nickelodeon'un mücevherlerinden biri” diyor ve ekliyor "Gerçekten iyi bir arkadaşını yıllarca görmeyip ve sonra bıraktığın yerden devam etmenin nasıl olduğunu biliyor musun? Aynen böyleydi geri dönmek. Sabaha kadar Chuckie veya Phil yazabilirim. Phil'in alaycı sözlerini seviyorum. Yeni Rugrat'ların tonunu belirlemek zor olmadı çünkü bu karakterler aslında ilk seferden beri çok iyi gelişti. Gerçekten zamanı aşıyorlar".

Kate Boutilier için de dizide tekrar çalışmak, eve dönmek gibiydi. "Hayatımın o kadar büyük bir parçası ki geri dönmek o kadar da zor gelmiyor" diyor. "Ayrıca karakterler çok güçlü ki 20 yıl önceki gibi Angelica için yazmaya hemen dönebilirim. O zamanlar onun için yazdığım şeyleri hala hatırlıyorum ve bir kısmını yeni Angelica'ya geri getiriyorum. Ne kadar kötü olursa olsun, küçük oyunlarını, planlarındaki yaratıcılığı seviyorum. "

 


Casemiro, Rugrats'i, "Bebeklerin dünyayı yorumlamalarını izlemenin komedisi" olarak açıklıyor 

Boutilier: "Bebeklerle yaptığımız şey, size baktıklarında veya etrafta gezinirken ne düşündüklerini merak etmektir. Rugrats'ı yeniden icat etmeye çalışmıyorduk. Onların çekiciliğini, dizinin yazılma şeklini ve yaptığımız hikayeleri korumak istedik. Bu şovların bundan 34 yıl sonra da yan yana durmasını istiyoruz."

Nickelodeon Animasyon Stüdyoları'nın çoğu devam filmi veya yeniden tasarlanmış dizileri, orijinal 2D animasyon formatlarına sadık kalırken, şovun yaratıcı ekibi şovun dinamiklerinde yapılması gereken temel değişiklikler ve eklentiler olduğunu hissetti.

Casemiro, "'Bu dünyayı değiştirebilseydik onu nasıl değiştirirdik?' diye sorarak başladık. Örneğin başlangıçta Susie karakteri Angelica kadar yaşı olduğu için yetişkinlerle konuşabiliyordu. Fakat bu genellikle hikaye için bir engeldi, çünkü Susie, Angelica'nın ortaya çıkardığı bir komplonun farkında olsaydı, ebeveynlere söylerdi ve sonra hikaye biterdi. Böylece, onu diğer bebekler gibi ebeveynlerle iletişimini azaltsak ve belki de Chuckie'nin yaşını da arttırırsak şovda çok daha fazla Susie'yi görebiliriz."

 

 

Yeni Rugrats'te ebeveynlere daha fazla rol verileceği belirtildi çünkü bebeğin olduğu yerde ebeveyn de vardır.

Casemiro'nun diziye başladığında en büyük sorularından biri, 'Neden bu bebekleri her zaman bir sebep olmadan Didi'nin evine bırakıyorlar?' sorusu idi. Bu sefer ebeveynlere daha derin hikaye eklediler ve Didi'nin evden nasıl çalıştığı, Didy ve Betty'nin üniversitede oda arkadaşı olmaları, Chas ve Stu'nun çocukluktan beri yan komşu olmaları gibi hikayeleri derinleştirdi ve onların daha boyutlu hissedilmelerini sağladılar.

Ancak serideki en büyük değişiklik, aynı zamanda ekibin en büyük zorluğuydu: Rugrats'a modern bir görsel yükseltme sağlamak. Casemiro, "Düşündüğünüzde Rugrats 30 yaşında ve zaman çok değişti” diyor. Orijinalde Charlotte Pickles, cep telefonu olan tek karakterdir. Şimdi, Tommy'nin ikonik tornavidasının bile söyleyebileceği programlanabilir 20 kelime öbeği var. Nickelodeon bize yaklaştığında, bu seri CG tekniğiyle yapmak son derece mantıklıydı çünkü orijinal 2D'nin herhangi bir çizgi dilini kaybetmeden 21. yüzyıla uyarladık."

2D karakterlerin 3D'ye çevrilmesi konusunda da çok fazla çalışmalar yapıldı. Casamiro; "Orijinal tasarımlarda ayarlamalar yapmak zorunda kaldık. Tommy başlangıçta çok yumrulu bir kafaya sahipti ve ilk CG çevirisinde doğru görünmüyordu. Bu tasarımları çokça tartıştık. Tıpkı bir heykel gibi, bitmiş olduğunu asla hissetmezsin" diyor.

Boutilier, "Aydınlatma, tasarım ve doku arasında çok daha fazla hikayeye ilham veren yeni bir ortamdayız" diyor. “Orijinaldeki bebeklerin bezlerinden her zaman waffle veya sakızlı solucan çıkardıklarını biliyorsunuz. CG'de bu şakaları yaptıklarını görmek daha etkili. Bu tür karakter anları daha da güçlü olabilir. "

 

 

Casemiro için şakaların bile daha sanatsal bir komedi cazibesi var!

"Orijinal şov gerçekten zorlanmış bir perspektifti. Bebeğin bakış açısı zemine, halıya doğru bakıyor ve CG size bu aracı anında veriyor, böylece kamerayı ihtiyacınız olan yere taşıyabilirsiniz. CG ayrıca size büyük bir alan derinliği sağlıyor. Pilotta Didi'nin Büyükbaba Lou'nun çocuklardan nasıl daha sorumlu olması gerektiğini anlattığı bir sahne var ve bu arada arkada Phil ve Lil'in buzdolabına baskın yaptığını görüyorsunuz. Bunun Didi'nin burnunun altında olması da çok komik bir anı. 2D'de aynı şekilde yapamazsınız." diyor.

CG tekniği aynı zamanda ince yüz ifadesi ve vücut hareketleriyle daha fazla komedi keşfine de olanak tanıyor. Boutilier, CG ile olan bu yüz ifadelerinin karakterlerle daha duygusal anlar yaşattığını da söylüyor. "Chuckie'nin bir şey için endişelendiği bir sahne var ve Susie'nin sadece eline dokunduğunu ve şefkatinin çok gerçekçi olduğunu göreceksiniz” diyor ve ekliyor "Bunu 2D ile yapacak vaktimiz yoktu. Daha önce, bu duyguları iletmek için ses oyunculuğuna güvenmiş olabilirdik. Hala harika bir sese sahibiz ama şimdi kombinasyonumuz var. CG, bu bebeklerin büyük sorunlar üzerine kafa yormasını ve derin dostluklara ve derin düşüncelere sahip olmalarını izlemeye yaklaşmamızı sağlıyor".

 

 

Tüm değişikliklerin ortasında CG Rugrats hala orijinal seriye sadık ve yeni dizinin içerisinde sürprizler saklıyor.

Boutilier ve Casemiro, bu eski ve yeni karışımının hayranların kalbini yeniden kazanmasını ve çocuklar için tanıdık bir heyecan uyandırmasını umuyor. Boutilier, "Sevilen bir diziden daha fazlası... İkimiz de yıllar içinde gösteriyi deneyimleyen insanlardan bunu hissettik. Rugrats'a olan aşklarında çok derin bir şeyler var ve biz de bu tür bir sihrin yeni biçiminde yeniden üretilmesini istiyoruz. "

Casemiro, "Yeni genç izleyiciden, önceki izleyicilerden gördüğümüz aynı sevinci görmek bir başarı olurdu” diye ekliyor, "Bu karakterler için gerçek arkadaşlarmış gibi büyük bir sevgi ve şefkat vardı. İdeal olarak, çocuklar arkadaşlığın gücünü ve arkadaşların ne kadar önemli olduğunu anlarsa ve bu şovu bunun bir temsili olarak severse, o zaman bu bizim için süper bir kazanç olur".

 

Kaynak: AWN