NETFLİX, VALVE'NİN SAVAŞ ARENA OYUNU OLAN DOTA 2’Yİ DİZİ HALİNE GETİRİYOR!

Netflix, Valve'nin Savaş Arena Oyunu olan Dota 2’yi Dizi Haline Getiriyor!

Netflix, Dota 2 oyununa dayanan, DOTA: Dragon's Blood isimli yeni anime dizisini duyurdu. Valve'in uzun süredir dünyanın en büyük çevrimiçi video oyunlarından biri olan olan Dota, şimdi Netflix sayesinde anime dünyasına giriş yapıyor. Netflix, son yıllarda Castlevania, Dragon's Dogma ve daha birçok video oyununu anime diziye uyarlamıştı, ve şimdi Dota: Dragon's Blood ile en büyük franchise'lardan birini alıyor.

Netflix, basın bültenleri aracılığıyla DOTA: Dragon's Blood'un her biri 30 dakika olmak üzere toplamda sekiz bölümlük bir mini dizi yapacağını duyurdu. 25 Mart'ta başlayacak olan dizide, X-Men: First Class, Thor ve Black Sails gibi çalışmalarda gördüğümüz Ashley Edward Miller showrunner ve yönetici yapımcı olarak görev yaparken, The Legend of Korra ve Voltron: Legendary Defender gibi birçok çalışmaya imza atan Güney Koreli Studio MIR tarafından çizildi ve canlandırıldı. Ryu Ki Hyun'un ise yeni proje için ortak yapımcı olarak görev yaptığı doğrulandı. Kadroya bakıldığı zaman, yeni anime dizisinden beklentinin yüksek olacağını söyleyebiliriz.

Dizinin duyurusu daha yeni yapıldı ve henüz dizi hakkında çok fazla bir bilgi olmasa da fragman, Valve ile işbirliği içinde yapıldığını gösteriyor. Netflix resmi olarak Dota: Dragon's Blood'u şöyle anlatıyor: "Yaklaşan fantastik dizi, kendini dünyanın yüzünden oluşan belayı silmeye adamış ünlü bir ejderha şövalyesi olan Davion'un hikayesini anlatıyor. Güçlü ve antik çağdan bir eldwurm (ejderha ırkı) ve asil Prenses Mirana ile kendi gizli görevinde karşılaştıktan sonra, Davion hayal edebileceğinden çok daha büyük olaylara karışıyor."

Dizinin DOTA evrenini hiç olmadığı gibi keşfedeceği söylenirken, DOTA hayranlarını daha şimdiden heyecanlandıracak gibi gözüküyor. 25 Mart'ta Netflix'te paylaşacakları için heyecanlı oldukları belirtmeleri üzerine, dizinin Valve için de yeni bir dönem başlatabileceğini söylemek mümkün.

Kaynak

Comic Book