ANİMASYON VE GÖRSEL EFEKTLER DENİLİNCE; “ANİMA OKUL”

Animasyon ve Görsel Efektler Denilince; “Anima Okul”

Anima Okul sizce bugün alanında neden en çok tercih edilen isimlerin başında geliyor? Birçok animasyon ve görsel efekt okulu arasında bu kadar tercih ediliyor? Gelin, bu soruların cevabına birlikte bakalım…

Anima İstanbul’un 25 Yıllık Deneyimini Arkasına Alarak Başlayan Bir Yolculuk

Sektörün en prestijli ve saygı duyulan yapım şirketlerden biri olan ve “Kötü Kedi Şerafettin” gibi oldukça ses getiren yapımlara imzasını atan Anima İstanbul’un 25 yıllık deneyimini arkamıza alarak, Ocak 2014’te eğitim hayatımıza başladık. Profesyonel eğitmenlerimizin ve deneyimimizin bir sonucu olarak, kısa bir süre içinde 3D eğitim alanında en çok tercih edilen ve saygı gören kurumlardan biri olmayı başardık.

Sektörel ve teknolojik gelişmeleri yakından takip etmeyi sürdürerek, her yeni eğitim döneminde kendimizi yenilemeye ve öğrencilerimize dünya standartlarında bir eğitim sunmak adına derslerimizi ve hizmetlerimizi çeşitlendirmeye devam ediyoruz.

Farklı Alanlardan ve Yaş Aralıklarından Gelen Birçok Öğrenci

Teknolojik gelişmeler ile birlikte, animasyon ve görsel efektler alanları ile alakalı dallara olan ilgi her geçen gün daha da artıyor. Eğitimlerini başka dallarda alan ya da kariyerlerine çok daha farklı sektörlerde start veren birçok kişi bugün animasyon ve görsel efektler alanlarına kayma kararı alıyor.

Kurulduğumuz 2014’ten bu yana, öğrenci profilimize baktığımızda bu durum çok daha net bir şekilde görülebiliyor. Birçok kişinin düşündüğünün aksine, eğitimlerimizi yalnızca tasarım alanında eğitim alan kişiler tercih etmiyor. İlaç mümessillerinden harita mühendislerine, avukatlardan insan kaynakları uzmanlarına kadar, tasarım ile yakından uzaktan ilgisi olmadığını düşündüğümüz birçok farklı alandan kişi, bugün Anima Okul eğitimlerinde eğitim görmeyi sürdürüyor ve mutlu olmadıkları bir alanda çalışmak yerine, her daim hayallerini kurdukları bir kariyere, hayata başlamak için Anima Okul eğitimlerini tercih ediyor.

Meslek gruplarının çeşitliliği yanında, Anima Okul öğrencileri ve mezunlarının içinde bulundukları yaş aralıklarının farklılığı da dikkat çekiyor. Anima Okul’dan mezun olan en genç öğrencimizin 15, en büyük öğrencimizin ise 50 yaşında olduğu düşünülecek olursa, yeni bir kariyere başlamak ve hayallerine ulaşmak için yaşın hiçbir önem teşkil etmediği bir kez daha ortaya çıkıyor.

Öğrencilerimizin Başarılarını Teşvik Ediyoruz

Anima Okul olarak, eğitmenlerden öğrencilere kadar çatımız altında toplanan herkesi ailemizin bir üyesi olarak görüyoruz. Bunun bir sonucu olarak da öğrencilerimizin gösterdiği başarılara en az onlar kadar mutlu oluyor ve bu başarıları teşvik etmenin büyük önem taşıdığına inanıyoruz.

6 aylık eğitimlerimizi sınıf birincisi olarak tamamlayan öğrencilerimize 3 aylık temel eğitim hediye ediyor, eğitim boyunca başarı gösteren katılımcılarımıza sigortalı staj imkanları sunuyoruz. Böylelikle öğrencilerimizin, mezunlarımızın kendilerini geliştirmelerine ve sektöre sağlam bir adım atmalarına yardımcı oluyoruz.

Mezun Olduktan Sonra da Öğrencilerimizle Bağımızı Koparmıyoruz

“Anima Okul ailesi” dediğimizde elbette kısa süreli bir tanışıklık ilişkisinden bahsetmiyoruz. Bir aileye ait üyeler nasıl ki uzun süreli (tercihen ömür boyu) ilişkiler kurar ve aralarında güçlü bir organik bağ geliştirirse, biz de mezunlarımız ve öğrencilerimiz ile kurduğumuz bağın bir o kadar organik ve güçlü olmasını istiyoruz.  

Öğrencilerimiz ile olan ilişkimizin yalnızca derste kalmasını istemediğimizden ve öğrencilerimizin aldıkları eğitimden maksimum faydayı sağlamasını arzu ettiğimizden, her bir ders için özel olarak gruplar açıyor ve tüm öğrencilerimizi bu gruplara anında dahil ediyoruz. Böylelikle öğrencilerimize yaptıkları çalışmaları, karşılaştıkları sorunları ve akıllarına takılan tüm soruları anında eğitmenleri ve sınıf arkadaşları ile paylaşacakları platformlar sağlamış oluyoruz.

Mezunlarımıza gelirsek… Bir kez mezun oldular diye, ailemizin üyelerini unutacak değiliz. Öyle değil mi? Anima Okul olarak öğrencilerimizle uzun yıllar devam edecek bağlar kurmaya büyük önem verdiğimizden, mezunlarımızı onlar için açtığımız Anima Okul Network sayfamızda bir araya getiriyor, burada sektörel ilanları ve projeleri bizzat mezunlarımız ile paylaşıyoruz.

Bununla da yetinmiyor, mezunlarımızı projelerimize dahil edip onlara in-house veya freelance iş imkanları sağlıyoruz. Eğitimlerini başarı ile tamamlayan öğrencilerimizi stajlara dahil ediyor, bu süreçte başarılı olmaları durumunda, onlara kendi bünyemizde ya da bağlantılı olduğumuz başka projelerde ve stüdyolarda iş fırsatları sunuyoruz.

2016 yapımı, Anima İstanbul imzalı “Kötü Kedi Şerafettin” animasyon filminin kadrosunda, Anima Okul'dan mezun 3 kişinin çalıştığını ve Anima Okul'dan mezun pek çok öğrencimizin bugün Anima İstanbul gibi sektörün en hatırı sayılır ajans ve stüdyolarında çalıştığını biliyor muydun?

Anima Okul Bir Portfolyo Okuludur

Tasarım ile alakalı hangi alan olursa olsun, o alanda yeteneklerini ve becerilerini göstermenin en iyi yolu şüphesiz portfolyodan geçiyor. Güçlü ve çarpıcı bir portfolyo (demo reel, showreel gibi), yüzlerce kelimenin yerine geçiyor; sizi rakiplerinizden ve meslektaşlarınızdan farklılaştıran en önemli aracınız olmaya devam ediyor.

Tüm bu nedenlerden ötürü Anima Okul olarak, "bir portfolyo okulu olma" misyonumuza büyük önem veriyoruz ve hangi eğitime katılırlarsa katılsınlar, her bir öğrencimize profesyonel bir portfolyo oluşturmaları konusunda rehberlik hizmeti sağlıyoruz. Profesyonel eğitmenlerimiz rehberliğinde hazırlayacağınız portfolyolar sayesinde, sektöre sağlam bir giriş yapmanıza yardımcı oluyoruz.

 

 

Yurt Dışı Okulları İçin Portfolyo Hazırlama Kolaylığı

Portfolyo okulu olma misyonumuz, öğrencilerimizi diledikleri yabancı okula hazırlayacak güçlü portfolyolar hazırlama konusunda da devreye giriyor. Anima Okul olarak, öğrencilerimize uygun okulları buluyor ve bahsi geçen okullara uygun portfolyo oluşturmalarında onlara rehberlik sağlıyoruz.  

Online Eğitimlerimizle Mekansal Kısıtlamaları Ortadan Kaldırıyoruz

Anima Okul’un son yıllarda sunduğu en büyük hizmetlerden biri de elbette online eğitimler… Animasyon ve görsel efektler konusunda dünya standartlarında bir eğitim almak isteyip bunu mekansal ve lokasyon bazlı engeller sebebiyle yapamayan birçok kişinin olduğunu gayet iyi biliyoruz.

Eğitimlerimize katılmak isteyip farklı şehirlerde ikamet ettikleri ya da gerek bedensel engelleri gerek zaman bazlı limitasyonları sebebiyle bunu başaramayan pek çok kişinin taleplerini göz önüne alarak geliştirdiğimiz online eğitimler sayesinde, artık çok daha geniş bir kitleye ulaşabiliyoruz.

Online eğitim denildiğinde akla belirli bir zamanda eğitmen tarafından yüklenen ders içerikleri ve her şeyin öğrencinin azmine kaldığı bir süreç gelebiliyor fakat Anima Okul online eğitimlerinde süreç böyle işlemiyor. Gerçek zamanlı olarak işlenen online dersler, eğitmenle bire bir konuşup sohbet etmenizi, işlenen konular ile alakalı aklınıza takılan sorulara anında cevap almanızı mümkün kılıyor. İşlenen her bir dersin ardından, bahsi geçen dersin videosu ve ilgili dokümanlar anında tarafınıza mail yoluyla iletiliyor.