2022 YILI ANİMASYON FİLMLERİ

2022 yılı Animasyon Filmleri

2022 Yılı Animasyon Filmleri

Gelişen teknolojiler sayesinde dijital animasyonun yükselişi, yalnızca animasyon oluşturmayı kolaylaştırmakla kalmıyor, aynı zamanda tamamen yeni olanaklar da ortaya çıkarıyor. Bunlardan en önemlisi animatörlerin artık zamanının çoğunu karakterlerin, nesnelerin ve arka planların ayrıntılarına harcayabiliyor olması. Bu sayede animasyon ve 3D dünyasında büyük gelişmeler yaşanıyor ve bu gelişmeler animasyon filmleri olarak izleyicilerle buluşuyor.

2022 yılı animasyon filmleri açısından oldukça parlak bir yıl olarak görülüyor. Sebebi ise 2021 yılında Covid-19 pandemisi nedeniyle ertelenen yapımlar. 2022 yılının başından sonuna kadar tam hızla yapım süreci devam eden ve birer birer yayınlanmaya başlayan bu animasyonlar hayal dünyasının sınırlarını zorlamakla kalmıyor, gerçekçilikleriyle görsel bir şölen sunuyorlar.

İşte sizi hem görsel hem de kurgusal açısından şaşırtacak, başka dünyalara götürecek 2022 yılının öne çıkan animasyon filmleri!


Turning Red (1 Mart 2022)

Disney ve Pixar yine olağanüstü bir animasyon ve macera için bir araya geliyor. Pixar'ın storyboard sanatçısı ve yönetmenlerinden Domee Shi'nin büyük katkılarıyla hazırlanan Turning Red, 13 yaşında sinirlenince kırmızı bir pandaya dönüşen Mei Lee hakkında. Yönetmen ve yazar olarak animasyonun hayat bulmasını sağlayan Oscar ödüllü Domee Shi'nin biraz garip filmi olarak anılan Turning Red dikkat çekici görsel kurgusunun yanı sıra anne-kız ilişkileri ve dostluk hakkında esprili bir hikayeye dayanıyor.



Fireheart (22 Nisan 2022)

On altı yaşındaki Georgia Nolan, dünyanın ilk kadın itfaiyecisi olmayı hayal ediyor. Broadway'de gizemli bir kundakçı yangın çıkarıyor ve kaçıyor. New York'taki itfaiyeciler ise aniden ortadan kayboluyor ve Nolan'a itfaiyeci olmak için bir fırsat doğuyor. Olive Cooke, Laurie Holden ve Keneth Branagh tarafından seslendirilen animasyon hem hikayesi hem de sıcak tonlarıyla eğlenceli dakikalar vadediyor.



The Bad Guys ( 29 Nisan 2022)

Yankesici Mr. Wolf, kasa hırsızı Mr. Snake, kılık değiştirme ustası Mr. Shark, güç merkezi Mr. Piranha ve kıdemli hacker Ms. Webs’ten oluşan "bad guys" ekibi aslında sıkı arkadaşlar. Animasyonda ise soygun sırasında yakalanıyorlar ancak Mr. Wolf onları hapse girmekten kurtarıyor. Bu esnada kasabaya yeni bir kötü adam geliyor ve macera başlıyor. Mr. Wolf'u büyük bir çoğunluğun Yeşil Yol ( The Green Mile) filminden tanıdığı Sam Rockwell seslendiriyor.




Minions: The Rise of Gru (1 Temmuz 2022)

Minyon’ların maceraları yerine Guru'nun hayatına odaklanan animasyon, Guru'nun çocukluk yıllarından başlıyor ve Minyon’larla tanışma anılarına, daha sonra nasıl birlik olduklarına odaklanıyor. Birlikte yaşadıkları maceralarla devam eden filmde Guru'yu yine Steve Carell seslendiriyor. Satürn Ödülleri'nde En iyi Animasyon Film kategorisinde Addams Family 2, Encanto, Lightyear ve Luca gibi animasyonlarla yarışıyor.


DC League of Super-Pets (29 Temmuz 2022)

Dwayne Johnson ve Kevin Hart tarafından seslendirilen Krypto the Superdog ve Superman sıkı dostlar ve aynı süper güçleri paylaşıyorlar. Metropolis'te suçla birlikte savaşan ikili, Süpermen ve Adalet Birliği'nin geri kalanı kaçırıldığında köpek Ace, göbekli domuz PB, kaplumbağa Merton ve sincap Chip'in yardımıyla süper kahramanları kurtarmak için birleşiyorlar. Batman'i ise John Wick serisinden tanıdığınız Keanu Reeves seslendiriyor.



One Piece Film: Red (6 Ağustos 2022)

Animasyonlardan bahsederken tabii ki One Piece'i göz ardı etmek olmazdı. Bu sefer film olarak karşınıza çıkan Monkey D. Luffy ve ekibi Uta isimli bir şarkıcı ile tanışıyor ve olaylar başlıyor. Manga ve dizi olarak pek çok ödüle layık görülen ve tüm zamanların en iyi mangalarından biri olan One Piece maceralarına animasyon film ile devam ediyor.




Ladybug & Cat Noir: The Movie (16 Kasım 2022)

Yönetmenliği Jeremy Zag tarafından yapılan animasyon/aksiyon türünde hazırlanan filmin başrollerini Cristina Valenzuela ve Bryce Papenbrook paylaşıyor. 3D bilgisayar animasyonlu müzikal olarak değerlendirilen Ladybug & Cat Noir: The Movie süper kahraman hikayesi anlatıyor.



Lyle, Lyle, Crocodile (18 Kasım 2022)

Will Speck ve Josh Gordon gibi iki büyük ismin yönetmenliğini yaptığı Lyle, Lyle Crocodile bir evin çatı katında yaşayan timsah Lyle'ın ve eve yeni taşınan ailenin maceralarını anlatıyor. Timsah Lyle'ı seslendiren ise pek çok hayranı olan Shawn Mendes iken oyuncular arasında ise Javier Bardem ve Constance Wu ve Brett Gelman gibi büyük isimler yer alıyor. Bu animasyonu daha dikkat çekici kılan ise senaryosunun How To Train Your Dragon'dan tanıdığınız William Davies'e ait olması.

Siz de animasyon filmlerden hoşlanıyor ve bu büyülü dünyada yer almak istiyorsanız animaokul.com sayesinde yeteneklerinizi pekiştirebilir, sıfırdan kendi filminizi yapmak için eğitim alabilirsiniz.