2021'DE ÇIKACAK ANİMASYON FİLMLERİ

2021'de Çıkacak Animasyon Filmleri

Yazın gelişini kutlarken aniden gelen "ne ara yılı yarıladık" düşüncesi... 2021'in Haziran ayını da yarılamışken, 2021 yılının animasyon filmlerine genel bir bakalım istedik. ☀️ Çıkacak animasyon filmleri, Studio Ghibli, Disney, Pixar, Netflix, Sony Pictures, Warner, Dreamworks, Paramount, MGM ve daha birçok stüdyo imzası taşıyor. Şu ana kadar çıkmış ve çıkacak olan animasyon filmleri listemizden seçin, beğenin ve izleyin!

 

Earwig and the Witch (Âya to majo)

Yönetmen: Goro Miyazaki
Yapım Şirketi: Studio Ghibli
Yayın Tarihi: 3 Şubat 2021 ABD


Altı yıl aradan sonra izleyiciler yeni bir Studio Ghibli filmiyle bu yıl kavuştu. Genç bir yetim kızın, bir cadının çocuğu olduğunun farkında olmadığı hikayede, efsanevi anime stüdyosu için yeni bir özellik dikkat çekiyor; 3D! Bu film Ghibli'nin tamamen CG animasyon özellikli ilk filmi. From Up On Poppy Hill'den tanıdığımız Goro Miyazaki yönetiyor ve babası efsane yönetmen Hayao Miyazaki ise sadece planlamada yer aldığı belirtiliyor. Film, Cannes Festivali'nin 2020'deki resmi seçkisinde yer alan dört animasyon filminden biriydi.

 

Tom & Jerry

Yönetmen: Tim Story
Yapım Şirketi: Warner Animation Group
Yayın Tarihi: 26 Şubat 2021 ABD


Warner Bros sevilen efsanevi seriyi neredeyse otuz yıl sonra ilk kez izleyiciyle buluşturdu. Çekimler pandeminden hemen önce tamamlansa da Framestore o zamandan beri cg animasyonları düzenlemekle meşguldü.
Jerry, New York City'deki gösterişli bir süitte yaşadığı sırada, Tom önemli bir düğünü mahvetmeden önce Jerry'yi yakalamak için işe alınır. Canlı aksiyon ve bilgisayar animasyonunun bir karışımı olan filmde Chloë Grace Moretz, Michael Peña, Colin Jost, Rob Delaney ve Ken Jeong rol alıyor .


Raya and the Last Dragon (Raya ve Son Ejderha)

Yönetmenler: Don Hall, Carlos López Estrada
Yapım Şirketi: Walt Disney Animation Studios
Yayın Tarihi: 5 Mart 2021 ABD


Kardeş stüdyosu Pixar gibi Disney de arka arkaya devam filmleri yayınladıktan sonra kendisini orijinal bir filme adadı. Güneydoğu Asya kültürlerinden yararlanan eski bir uygarlığın ve ejderhaların yaşadığı bir ülke olan Kumandra'nın büyülü diyarında geçen bu fantastik destanı mutlaka izlemelisiniz. Moana ve Frozen'ın yapımcılarından Raya and the Last Dragon, Raya adında genç savaşçının Kumandra topraklarında barışı sağlamak için son kalan ejderhayı bulmasını anlatıyor.

 

Bob's Burgers: The Movie

Yönetmen: Loren Bouchard
Yapım Şirketi: 20th Century Animation
Yayın Tarihi: 2021


Herkesin favori burgerci ailesi Belchers, bu yıl Bob's Burgers: The Movie'de ilk uzun metrajlı filmlerini çekmeye hazırlanıyor. Henüz piyasaya sürülmemiş bir fragman ve net olmayan ayrıntılarla bildiğimiz tek şey, filmin orijinal oyuncu kadrosunun ikonik rollerinde yer alacağı. Takvimde sürekli bir değişiklik ve olmayan bir netlik ile Bob's Burgers: The Movie 2021'in filmleri arasında yer alıyor.

 

Arlo the Alligator Boy (Timsah Çocuk Arlo)

Yönetmen: Ryan Crego
Yapım Şirketi: Netflix
Yayın Tarihi: 16 Nisan 2021 ABD


Genç bir insansı timsah, ayrı yaşadığı babasıyla yeniden bir araya gelme umuduyla büyük şehre seyahat eder ve yol boyunca renkli karakterlerle tanışır. On yıldan fazla bir süre önce, müzisyen ve animasyon sanatçısı Ryan Crego tarafından hayal edilen Arlo, Netflix'te müzikal bir 2D animasyon olarak yayınlandı.

 

The Mitchells vs The Machines (Ailem Robotlara Karşı)

Yönetmenler: Michael Rianda, Jeff Rowe
Yapım Şirketi: Netflix
Yayın Tarihi: 22 Nisan 2021 - ABD | 30 Nisan 2021 TR


Sony Pictures Animation’dan The Mitchells vs. The Machines, ad değişikliği, ad değişikliğini geri alma, yayınlanmanın gecikmesi gibi karmaşık, 6 yıllık bir yolun ardından Netflix'te yayınlandı. Spider-Man: Into the Spider-Verse'in arkasındaki dinamik, Oscar ödüllü ikili Phil Lord ve Christopher Miller tarafından üretilen, bir ailenin yeniden bağlanma mücadelesini anlatan yepyeni bir animasyon komedisi... Sıra dışı mizahı, yeni animasyon tasarımları ve benzersiz hikaye anlatma tarzıyla izleyicilerden büyük beğeni topladı.


Spirit

Yönetmen: Elaine Bogan
Yapım Şirketi: Dreamworks Animation
Yayın Tarihi: 4 Haziran 2021 ABD | 16 Temmuz 2021 TR


Dreamworks'ün 2021 Haziran'da çıkan Spirit filmi, 2D elle çizilmiş 2002'de yayınlanan Spirit: Stallion of the Cimarron'ın devam filmi. Netflix, 2017'de 11 sezon süren "Spirit Riding Free" dizisiyle seriyi canlandırmıştı.
Film, Spirit adında vahşi bir atla arkadaş olan 12 yaşındaki Lucky Prescott'un maceralarını devam ettiriyor. Spirit, dizisi gibi cg animasyonlu olacak. Dreamworks'ün, 2017'deki Captain Underpants'da (maliyeti 40 milyon doların altında) olduğu gibi daha düşük maliyetli bir üretim modeli izlediği bildiriliyor.


Vivo

Yönetmen: Kirk DeMicco
Yapım Şirketi: Sony Pictures Animation
Yayın Tarihi: 4 Haziran 2021


Maceraya susamış ve müzik tutkusuna sahip bir capuchin maymunu, hayallerini gerçekleştirmek için Havana, Küba'dan Miami, Florida'ya geçiyor. Lin-Manuel Miranda (Hamilton şöhretinden) film için 11 şarkı yazdı.

 

Wish Dragon (Sihirli Ejder)

Yönetmen: Chris Appelhans
Yapım Şirketleri: Sony Pictures Animation, Columbia Pictures
Yayın Tarihi: 11 Haziran 2021


Büyük hayalleri ve küçük imkanları olan işçi sınıfı bir üniversite öğrencisi Din ve istekleri yerine getirebilen alaycı ama çok güçlü bir ejderha olan Long, Din'in uzun zamandır kayıp olan çocukluk arkadaşının peşinde, günümüzün Şanghay'ında eğlenceli bir maceraya atılır. Yolculukları onları hayatın en büyük sorularından bazılarını yanıtlamaya zorlar. Çünkü herhangi bir şeyi dileyebileceğiniz zaman, gerçekten neyin önemli olduğuna karar vermeniz gerekir.


Luca

Yönetmen: Enrico Casarosa
Yapım Şirketi: Pixar
Yayın Tarihi: 18 Haziran 2021 ABD | 3 Eylül 2021 TR


İtalya'da güzel bir sahil kasabasında geçen Luca, genç bir çocuğun unutulmaz bir yaz geçirdiği hikayeyi anlatacak. Luca, maceralarını yeni bulduğu en iyi arkadaşıyla paylaşıyor ancak tüm eğlence, saklanan bir sır tarafından tehdit ediliyor: suyun hemen altındaki başka bir dünyanın deniz canavarları! Enrico Casarosa'nın yönettiği ve yapımcılığını Andrea Warren'ın üstlendiği Luca, 18 Haziran'da Disney + 'da vizyona giriyor.


The Boss Baby: Family Business (Patron Bebek 2: Aile Şirketi)

Yönetmen: Tom McGrath
Yapım Şirketi: Dreamworks Animation
Yayın Tarihi: 2 Temmuz 2021 ABD | 17 Eylül 2021 TR


Tom McGrath, Dreamworks'teki altıncı uzun metrajlı filmini yönetmek için geri döndü! Family Business, sürpriz bir gişe rekoru kıran ve franchise haline gelen 2017 yapımı The Boss Baby'nin devamı filmi. Templeton kardeşler büyüyüp birbirlerinden uzaklaşmışlardır ancak son teknoloji bir yaklaşıma sahip yeni bir patron bebek onları tekrar bir araya getirmek ve yeni bir aile şirketine ilham vermek üzeredir.


Space Jam: A New Legacy (Space Jam: Yeni Efsane)

Yönetmen: Malcolm D. Lee
Yapım Şirketi: Warner Animation Group
Yayın Tarihi: 16 Temmuz 2021


Doksanların unutulmayan animasyonu geri dönüyor! Efsanevi basketçi Michael Jordan'ın rolünü devralan NBA yıldızı LeBron James, Looney Tunes ve diğer Warner Bros. karakterlerinin yaşadığı bir evrende izleyiciyle buluşmayı bekliyor. Animasyon yönetmenliğini Spike Brandt'ın yaptığı filmde Looney Tunes'un tasarımlarının Chuck Jones dönemine sadık kalınacağı bildirildi.

 

Hotel Transylvania: Transformania

Yönetmenler: Derek Drymon ve Jennifer Kluska
Yapım Şirketi: Sony Pictures Animation
Yayın Tarihi: 23 Temmuz 2021 ABD | 6 Ağustos 2021 TR


Bugüne kadarki her Hotel Transylvania filminin bir öncekinden daha fazla hasılat yapmasıyla, dördüncü bir film herkes tarafından bekleniyordu. Son iki Hotel Transylvania filminde çalışmış olan Spongebob emektarı Drymon ve hikaye sanatçısı Kluska, ilk uzun metrajlı yönetmenliklerini yapıyor. İlk üç filmin yönetmenliğini yapan Tartakovsky, hem senaristlik hem yapımcılık görevini üstlenecek.


Paw Patrol: The Movie

Yönetmen: Cal Brunker
Yapım Şirketi: Paramount Animation
Yayın Tarihi: 20 Ağustos 2021


Problem çözen köpeklerle okul öncesi dönem için fenomen olan Paw Patrol, şimdiden sahne şovları, video oyunları ile bir ticaret imparatorluğu yarattı ve şimdi filmiyle sevenleriyle buluşacak. Köpekleri ve sahipleri Ryder'ı bir kez daha hain Belediye Başkanı Humdinger ile karşı karşıya getiren bu filmde Kim Kardashian West seslendirme kadrosuna liderlik ediyor.


The Addams Family 2

Yönetmenler: Greg Tiernan, Laura Brousseau, Kevin Pavlovic
Yapım Şirketi: MGM
Yayın Tarihi: 1 Ekim 2021 ABD | 8 Ekim 2021 TR


Geçen yıl yayınlanan The Addams Ailesi filmi, yayınlandıktan birkaç hafta sonra yeni filmini duyurmuştu. Filmin yayınlanan fragmanında "Bir devam filmi. Ne kadar orijinal" şeklinde kendilerine özeleştiri yapıyor. Film konseptine uygun olarak Cadılar Bayramı ile özdeşleşen Ekim ayında yayınlanacak. Gotik aileyi canlandıran animasyon aynı seslendirme kadrosuna sahip olacak; Chloë Grace Moretz, Charlize Theron, Nick Kroll, Bette Midler, Snoop Dogg, Oscar Isaac, Bill Hader ve Javon Walton.


Rons Gone Wrong (Robot Ron: Bir Sorun Var)

Yönetmenler: Jean-Philippe Vine, Octavio Rodriguez
Yapım Şirketi: Locksmith Animation
Yayın Tarihi: 22 Ekim 2021


Arızalı bir robotla arkadaş olan 11 yaşındaki bir çocuğun hikayesine tanık olacağımız bu film doğrudan aile izleyicisine yönelik. Film aynı zamanda kendisini "Hollywood'dan daha düşük bütçelerde üst düzey CG özellikleri üreticisi" olarak konumlandıran İngiltere'deki Locksmith Animation Stüdyosu'nun ilk filmi.

 

Encanto

Yönetmenler: Byron Howard, Jared Bush
Yapım Şirketi: Walt Disney Animation Studios
Yayın Tarihi: 24 Kasım 2021


Büyülü bir yerde büyülü bir aile... Müzikleri Lin Manuel-Miranda'ya ait olan Disney'in animasyon müzikali Encanto, Kolombiya'da geçiyor ve büyülü bir aileyi merkezine alıyor. Miranda filmi; getirdiği tüm karmaşıklıkla birlikte nesiller arası bir aile hikayesi olarak nitelendirdi. Dizinin yönetmenleri Howard ve Bush aynı zamanda Disney için büyük bir hit olan Zootopia'da (2016) yönetmen ve yazar olarak görev almıştı.

 

Sing 2 (Şarkını Söyle 2)

Yönetmen: Garth Jennings
Yapım Şirketi: Illumination
Yayın Tarihi: 24 Aralık 2021


Bir grup hayvan şarkıcı hakkında neşeli bir müzikal komedi olan ilk Sing, 2016'da çıktığında 635 milyon dolar hasılat elde etmişti. Devam filmiyle izleyiciyle buluşacak olan Sing 2'nin kadrosunda, Jennings ve Matthew McConaughey, Reese Witherspoon, Seth MacFarlane gibi isimler bulunuyor. Karakterler bu sefer müzikal eylemlerini büyük şehre götürecek.