UNREAL ENGİNE 5 ERKEN ERİŞİME AÇILDI

Unreal Engine 5 Erken Erişime Açıldı

Unreal Engine 5 erken erişime açıldı! Büyük ya da küçük tüm yapımcılar için artık daha fazla gerçekçilik, daha fazla seçenek ile yepyeni oyun deneyimleri hayata geçebilecek. Unreal Engine 5, Nanite ve Lumen gibi yeni teknolojileri ve araçları da kullanıcılarına sundu. Geçtiğimiz sene tanıtılan bu yeni teknolojinin erken erişimine ulaşabilirsiniz. Unreal Engine 5 nedir neler sunuyor diye soracak olursanız diye yeni gelen özellikleri sizin için derledik.

 


Nanite

Sanallaştırılmış poligon geometri sistemi olan Nanite ile yüksek miktarda geometrik ayrıntıya sahip oyunlar yaratabilirsiniz. Ayrıca ZBrush çalışmalarınızdan fotogrametri taramalarına kadar her şeyi hiçbir kayıp olmadan doğrudan içe aktarabilirsiniz. Milyonlarca poligonla gerçekçiliğin sınırlarını zorlayın!

 

Lumen

Lumen, aydınlatmanın anında ışıklandırma veya geometri değişikliklerine uyum sağladığı dinamik, inandırıcı sahneler oluşturmanıza olanak tanıyan küresel aydınlatma çözümüdür. Artık ışık haritası UV'leri yazmanıza, ışık haritalarının Bake’i beklemesine veya yansıma yakalamalarını yerleştirmenize gerek yok.

 

Açık Dünya

Unreal Engine 5 World Partition sistemi ile dünyayı otomatik olarak bir ızgaraya bölüp gerekli hücreleri yayınlayabilirsiniz. Yeni sistem sayesinde artık aynı dünyanın aynı bölgesinde ve aynı anda birden fazla kişi çalışabilecek. Ayrıca veri katmanları özelliği ile aynı dünyanın gündüz ve gece gibi farklı varyasyonlarını da aynı anda oluşturabilirsiniz.

 

 

Animasyon

Unreal Engine 5’in animasyon araç setiyle dinamik, ayrıntılı karakterleri daha hızlı ve efektif oluşturabilirsiniz. Control Rig gibi araçlar, hızlıca bağlantı oluşturmanıza ve bunları birden çok karakter arasında paylaşmanıza olanak tanıyor. Pozlarınızı yeni Pose Browser ile kaydedin ve uygulayın, yeni Full-Body IK çözücü ile kolayca doğal hareket yaratın, Motion Warping ile tek bir animasyonla bir karakterin kök hareketini farklı hedeflere hizalamak için dinamik olarak ayarlayın!

 

Metasound

UE5 ile MetaSound yani yeni bir ses oluşturma yöntemi sunuluyor. MetaSounds, ses tasarımcılarına ses kaynakları için DSP grafik üretimi üzerinde tam kontrol sağlıyor. Aynı zamanda yeni nesil prosedürel ses deneyimleri sağlamak için ses işlemenin tüm yönlerini yönetmenize izin veren yüksek performanslı bir sistemdir.

 

Arayüz

UE5 Unreal Editor, güncellenmiş bir görsel stil, kolaylaştırılmış iş akışları ve optimize edilmiş ekran alanı kullanımıyla artık daha kolay, daha hızlı ve daha verimli!

 

Unreal Engine'in son zamanlarda popülaritesi artan yeni projesi MetaHumans ise hem Unreal Engine 4 hem Unreal Engine 5 ile uyumludur. Gerçekçi insanları projenizde denemek için Unreal kütüphanesine gidip MetaHumanları deneyebilirsiniz!