LEGO VE UNİTY'NİN BİRLEŞTİĞİ MİCRO GAME PROJESİ İLE KOD YAZMADAN ÜCRETSİZ MİNİ OYUNLARINIZI YARATIN!

Lego ve Unity'nin Birleştiği Micro Game Projesi ile Kod Yazmadan Ücretsiz Mini Oyunlarınızı Yaratın!

Lego, size veya çocuklarınıza tek bir kod satırı yazmadan size özel oyun dünyanızı tasarlayabilmeniz için ücretsiz bir Mikro Oyun Projesi için Unity ile bir araya geldi.

'Mikro oyun' projesi, size Unity'nin temellerini eğlenceli ve erişilebilir bir ortamda öğretecek olan, önceden hazırlanmış sanal Lego tuğlalarını bir araya getirerek minyatür seviyeler oluşturmanıza olanak tanıyor. Yeni proje sayesinde kısa sürede 3D oynamaya hazır bir oyun yaratabilirsiniz.

Programlama Bilgisi Olmadan da Oyun Yaratabilirsin!

"Mikro Oyun" projesi için bir ücret ödemenize ve video oyunu programlama hakkında bilgi sahibi olmanıza gerek yok. Başlamak için, Unity eğitimini indirip kurun, Lego Microgame projesini 'Öğren' sekmesinden indirin ve sağlanan eğitimleri inceleyin. Oyununuzu beğeninize göre tasarladıktan sonra, yarattığınız sanal dünyanızdaki mini figürleri kontrol edebilirsiniz.

Unity'deki yaratıcı modlar ile bir düşman inşa etmek, menüleri özelleştirmek ve mini figürleri maceraperest, korsan veya pizza çocuğu olarak yaratma gibi özellikler ekleyebilirsiniz. BrickLink ile çalıştıkları projede, Studio'da önceden oluşturulmuş setleri içe aktararak daha da özelleştirebilirsiniz. Oyununuzu paylaşmak, oyununuzu güncellemek veya oyun geliştirme etkinliklerine katılarak kilidini açabileceğiniz Space Cadet ve Danger Zone gibi eklentileri de mevcuttur.

Yapılan açıklamalara göre, mevcut görevlerin bir kısmı için “oyun geliştirmeyi daha erişilebilir hale getirmeyi ve yeni kullanıcılar için engelleri azaltmayı" sağladıklarını, böylece yeni başlayanlar için öğrenmeyi de kolaylaştırdıklarını dile getirdiler.

Lego'da oyun tasarımı oluşturma ya da Unity oyun motoru ile deneme yapmak istiyorsanız, "Lego Microgame" projesi beklentilerinizi karşılayacaktır.

 

Kaynak: The Verge