BARACK VE MİCHELLE OBAMA'DAN YENİ BİR ANİMASYON SERİSİ

Barack ve Michelle Obama'dan Yeni Bir Animasyon Serisi

Eski ABD Başkanı Barack Obama ve Avukat Eski First Lady Michelle Obama yepyeni bir animasyon serisine imza atıyor. "We the People" isimli yapım 4 Temmuz'da Netflix'te yayınlanacak. Animasyonlu müzik videolarından oluşan bu on bölümlük dizi, Amerikan halkına ve gençliğine ABD yurttaşlığını ve haklarını anlatma amacı taşıyor.

Dizi; "Yeni nesil genç Amerikalıları halkın gücü hakkında eğitmek için müzik ve animasyonu birleştiriyor" şeklinde açıklanıyor. We the People, gençlere yönelik çeşitli yurttaşlık derslerini kapsayan 10 müzik videosundan oluşan bir dizi içerecek.

 

Netflix, temel ABD vatandaşlığı derslerini basit bir şekilde kapsayan 10 adet üç dakikalık animasyonlu müzik videosundan oluşan yeni dizi We the People için fragman, resimler ve yayın tarihi yayınladı. Basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:
"We The People, herkesin yurttaşlığı yaşayan, nefes alan bir şey olarak yeniden düşünmesi ve modern bir dünyada hükümet ve vatandaşlığın ne anlama geldiğine dair anlayışlarını yeniden şekillendirmesi için coşkulu bir eylem çağrısıdır."

 

 

Chris Nee tarafından yaratılan dizide, yapımcılığı Barack ve Michelle Obama ile Kenya Baris üstleniyor. Görsel olarak ilgi çekici çeşitli animasyon stilleri kullanan dizi yönetmenleri arasında Peter Ramsey, Trisha Gum, Victoria Vincent, Benjy Brooke, Mabel Ye, Tim Rauch, Jorge R. Gutierrez, Daron Nefcy, Everett Downing ve Kendra Ryan yer alıyor. Proje için yeni orijinal şarkılar üreten müzik sanatçıları listesi arasında HER, Adam Lambert, Cordae, Kristen Anderson-Lopez, Daveed Diggs, Brittany Howard, Robert Lopez, Lin-Manuel Miranda, Brandi Carlile, KYLE, Bebe Rexha, Andra Day, Janelle Monáe ve şair Amanda Gorman yer alıyor.

AFI Docs film festivali, 24 Haziran akşamı etkinliğin Docs Talks bölümünde ücretsiz bir gösterimle “We the People”ın dünya prömiyerine ev sahipliği yapacak. 4 Temmuz Amerikan Bağımsızlık Günü'nde de Netflix'te yayınlanacak. We the People terimi aynı zamanda Amerikan anayasasının girişinde yer alan ifadedir.

 

 

Dizi fragmanında verilen görsellere göre, dizide ırk, din, cinsiyet, cinsel yönelim gibi toplumsal eşitliğe ve birey haklarına dikkat çekilecek. Vatandaşlık haklarının önemi örneğin oy verme, seçim hakkı, sesini duyurma, yaşama hakkı gibi terimler ön planda.

Obama seçim öncesinde ve seçildikten sonra sık sık değişimi vurgulamıştı. Yeni animasyon dizisinde de değişime sıkça gönderme yapılıyor. Amerikan halkı özellikle son yıllarda yaşanan adaletsizlik, siyahi halka karşı yapılan ayrımcılık ve şiddetle ilgili seslerini çıkarmış, toplumsal olaylar gündemden düşmemişti hala daha düşmüyor. Bu olaylarda da yine anayasal bir hak olan eylem yapma hakkının animasyona taşındığı gözüküyor. "Biz insanız" olarak çevrilebilen yapım, insan haklarının Amerikan halkının da bir hakkı olduğunu vurguluyor. Değişimin gerçekleşebilmesi için atılacak ilk adımlardan biri olan eğitim için böyle bir yapımın yapıldığını söylemek yanlış olmayacaktır. Yapım, gençleri sadece ABD vatandaş haklarıyla değil aynı zamanda insan hakları konusunda da bilgilendirme amacı taşıyor.