YENİ NESİL BİR İŞ ALANI: STOK SİTELER

Yeni Nesil Bir İş Alanı:  Stok Siteler

İnternet üzerinden stok siteler aracılığı ile tasarım, video, animasyon, 3d model satıp, para kazanabileceğinizi biliyor muydunuz? İnternetten para kazanma yollarına gelin beraber bakalım...

Teknoloji ilerledikçe animasyon sektöründe yeni nesil mesleklerin sayısının her geçen gün arttığını görüyoruz. Stok siteler bu yeni iş alanlarından en göze çarpan örneklerinden. Stok siteler, farklı sektörde çalışan reklam verenler, yönetmenler ve editörler için son derecede faydalı platformlar. 

Zaman geçtikçe, yüksek kaliteli, kolay erişilebilir video görüntülerinin talebi hızla arttı. Stok satışı yapan siteler sayesinde, video ve görsel içerikler daha önce hiç olmadığı kadar kolay erişilebilir hale geldi. Özellikle freelance olarak evden çalışmayı tercih etmiş tasarımcılar için alternatif bir para kazanma yöntemi olan stok siteler, önümüzdeki yıllarda video yaratıcıları ve 3D artistler için çok daha önemli bir alan olacak.

Fotoğraf ve video alanında içerik satabileceğiniz sitelerin başlıcaları:

Getty Images

Getty Images, 20 yılı aşkın bir süredir sektör lideri olarak kullanıcılara sınırsız bir video ve görsel havuzu sunuyor. Özellikle i-stock gibi mikro stock siteleriyle içeriklerinizi geniş kitlelere ulaştırabiliyor.



Shutterstock

Shutterstock, stok içerik endüstrisinde başka bir büyük isim ve kesinlikle dikkate değer bir seçenek olarak karşımıza çıkıyor. Akıllı bir arama motoruyla kullanıcının sorgusuyla en iyi eşleşecek şekilde içeriği dikkatle analiz edip stockları geniş kitlelere ulaştırabiliyor.



Pond5

Fotoğraf, müzik ve ses dosyalarının yanı sıra müşterilerinin yararlanabilmesi için yaklaşık 5.5 milyon video içerik sunuyor. Çeşitli tarzlarda, temalarda ve formatlarda gelen bu Pond5, endüstrideki en hızlı büyüyen pazarlardan biri.

Videohive

Özellikle After Effects gibi programlarla oluşturduğunuz templateleri satabilirsiniz. Ayrıca bu platformda görsel ve video içerik dışında çok farklı alanlardan satışlar yapabiliyorsunuz.

Stok sitelere iş yaparken dikkat edilmesi gereken önemli noktalar: 

  • İçerik üretirken daha çok satılabilmesi için, evrensel düşünmek satış oranlarını yükseltiyor. Örneğin; yılbaşı, cadılar bayramı, iş dünyası gibi başlıklar çok fazla içerik satılan başlıklar diyebiliriz.
  • Yaptığınız 3D animasyon ve After affects videolarını 4K olarak üretmek içeriklerinizin uzun süre geçerliliğini korumasını sağlar. Ayrıca düşük boyutlarda da satılabilir.
  • Yaptığınız içerikler yüklerken içeriğe uygun daha evrensel etiketler kullanmaya çalışın. Aramalarda avantaj sağlayacaktır.
  • Videolarınızı 30 FPS, 4K, Qicktime Photo Jpeg olarak export alabilirsiniz. Her sitenin desteklediği formatlar farklı olabiliyor.  
  • Satışlardan kazandığınız ödemeleri alabilmek için Payoneer kullanabilirsiniz. Stock hesabınızı tanımlarken kredi kartı seçeneğini seçerseniz adresinize gelen bankamatik kartıyla bir çok bankamatikten dolar olarak çekebilirsiniz.

İyi Şanslar!